Pagini

luni, 3 ianuarie 2011

Nici anul acesta...Vedem la anul...

Lipsa conditiilor tehnice, dar mai ales, lipsa fondurilor banesti necesare au determinat Guvernul sa amane din nou emiterea cartilor electronice de identitate.
Card de Identitate EuropeanaRomanii trebuiau sa aiba carti electronice de identitate inca din anul 2003, dar s-a amanat introducerea acestora pana in 2006, apoi pana in 2009, iar acum, cand trebuiau sa fie introduse pana la 1 ianuarie 2011, s-a amanat din nou, pe termen nedefinit.
Cauzele sunt mereu aceleasi: lipsa conditiilor tehnice si financiare si necesitatea elaborarii unei proceduri simplificate. Indeplinirea acestui obiectiv este conditionata de modernizarea Sistemului National Informatic de Evidenta a Populatiei.
Termenul prevazut pentru introducerea cartii electronice de identitate de 1 ianuarie 2011 a fost abrogat de Guvern la sfarsitul lui 2010, acesta hotarand ca asigurarea institutiilor publice cu echipamente si programe informatice specifice va fi realizata in termen de 18 luni de la data punerii in circulatie a cartii electronice de identitate in municipiile resedinta de judet, in 3 ani de la aceasta data in celelalte municipii si orase si in 4 ani de la aceasta data in comune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu