Pagini

duminică, 10 iulie 2011

La Multi Ani CxV Fm !!!

Dupa cum bine stiti astazi se vor face toate emisiunile deoarece CxV Fm implineste 2 ani iar Ziarul CxV inca va este la dispozitie as vrea inca odata sa zic La Multi Ani CxV Fm.Sa urmarim videoclipul de mai jos:

sâmbătă, 2 iulie 2011

Party with CxV Fm and XJSO FM

Dupa cum bine stiti lunea aceasta a fost petrecerea organizata de CxV Fm si XJSO FM in Parcul Crangasi,echipa CxV Fm a facut un colaj din mai multe poze si a iesit un filmulet sa il vedem:

sâmbătă, 25 iunie 2011

Alarma CxV va avea un nou concurs

Din ce am auzit noi,colegul nostru de la Alarma CxV va organiza un nou concurs,numit ''Cum iti suna Alarma???'' in care voi va trebui sa trimiteti la adresa de e-mail cxv18@yahoo.com linkul de pe youtube al melodiei care va trezeste de dimineata.Primii 20 vor intra in semifinala iar dupa aceea cei care vor sa ajunga in finala vor trebui sa trimita o imagina cu emblema Alarma CxV si cu numele vostru sub ea,de data asta primii 5 vor intra in finala.Iar pentru cei care vor sa castige este nevoie de noroc,pentru ca cei 5 vor fi scrisi pe 5 biletele iar Vicentiu va trage un biletel pe care se afla numele castigatorului.Atat a fost pentru azi ne auzim maine(DUMINICA)...

duminică, 22 mai 2011

CxV Fm va avea o emisiune noua???

Se pare ca da,ea va fi prezentata de catre colegul nostru Radulescu Vicentiu si se pare ca se va numi The Business Class.Si cum nimeni nu s-a asteptat va fi o emisiune politica,in care Vicentiu va comenta neregularitatile care se intampla in tara noastra Romania.Ea va fi lansata cel mai probabil dupa terminarea scolii,pana atunci se munceste din greu la site si la un logo pe masura pentru emisiune.Sa speram ca va trece repede timpul pana atunci si totul va fi bine.

duminică, 15 mai 2011

Cea mai mare petrecere !!!

Ieri,colegii nostri de la CxV Fm au dat cea mai mare petrecere in parcul Herastrau.Ei au jucat fotbal,betminton,ping-pong,un concurs de alergare de 30 de minute si multe altele.Noi am reusit pana acum sa obtinem doar 3 fotografi.Dar din surse sigure vom obtine mult mai multe si chiar filmulete.Cele trei poze de pana acum:



vineri, 6 mai 2011

Vicentiu pasionat de bicicleta

Ziarul CxV de azi se va ocupa cu si anume,urmarirea colegilor nostri de la CxV Fm.Ii vom surprinde in ipostaze placute si nu.Primul articol este unul nu foarte exagerat.Este despre Radulescu Vicentiu producatorul emisiunilor Alarma CxV si Music and Music.El se pare ca este foarte pasionat de biciclete dar nu de BMX ci de MTB.Din ce ne-a zis el noua,el uraste BMXURILE dar iubeste MTB.Pentru ca toata iarna el nu a putut sa ''se dea'' cu bicicleta sa hotarat sa o faca acum.Noi Ziarul CxV le spunem colegilor nostri de la CxV Fm sa fie atenti.

miercuri, 5 ianuarie 2011

Lucrurile au luat o intorsatura groaznica !!!

Bogdan Mitu, bărbatul dat dispărut luni după ce ar fi sărit în Canalul Dunăre-Marea Neagră împreună cu soţia sa, este principalul suspect pentru dublul asasinat ale cărui victime sunt foştii săi socrii, descoperiţi, marţi, morţi în casă. Potrivit Mediafax, poliţia cere acum sprijinul populaţiei pentru a-l găsi.

Într-un comunicat de presă, emis miercuri de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, sunt prezentate semnalmentele bărbatului dispărut. Cei care pot furniza orice informaţii în legătură cu acesta sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze Dispeceratul IPJ Constanţa.


Bogdan Mitu are o înălţime de aproximativ 1,80 metri, constituţie slabă, ochi căprui, sprâncene stufoase, păr şaten, calviţie bilaterală, ten brunet, buze normale, comisuri orizontale, urechi normale cu lobul lipit şi are o aluniţă pe pometele stâng. Nu se ştie cu ce era îmbrăcat la data dispariţiei.

IPJ Constanţa a mai precizat că lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă au fost anunţaţi, luni, la ora 14:40, că două persoane au coborât dintr-un autoturism Opel, pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră. Cele două persoane ar fi intrat în apă.

În timpul cercetărilor a fost găsit cadavrul Gabrielei Mitu, de 21 de ani, din Cernavodă, la aproximativ 50 de metri faţă de autoturism, în apele canalului. Anchetatorii au stabilit că autoturismul aparţine lui Bogdan Mitu, soţul acesteia, în vârstă de 30 de ani, din aceeaşi localitate. El este bănuit că ar fi a doua persoană care a intrat în apă.

Bărbatul a fost căutat luni până seara târziu fără a fi găsit, iar marţi, investigaţiile au fost reluate cu ajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea". Scafandrii nu au reuşit să găsească trupul bărbatului deşi l-au căutat mai multe zeci de minute, până au rămas fără oxigen în butelii.

Bogdan Mitu este trecut şi pe lista suspecţilor în cazul dublului asasinat căruia i-au căzut victime socrii săi, Elena, de 55 de ani, şi Petre Garoafă, de 62 de ani.

Cei doi au fost descoperiţi fără suflare marţi, la o zi după moartea fiicei lor. Trupul Elenei Mitu a fost înghesuit într-un dulap din casă. Femeia a fost găsită de o cunoştinţă care a alertat autorităţile.

Câteva ore mai târziu, anchetatorii au găsit şi trupul soţului acesteia, sub un pat din locuinţă. Ambele persoane decedate aveau răni înţepate în zona gâtului. Corpurile lor au fost transportate la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Deşi anchetatorii au audiat deja mai multe persoane, ei iau în calcul şi ipoteza că Bogdan Mitu ar putea fi cel care i-a ucis pe cei doi, chiar şi pe soţia sa. Mama sa le-ar fi spus că bărbatul suferă de o formă gravă de cancer, în fază terminală.

Prin intermediul necropsiilor făcute asupra soţilor Garoafă se va stabili dacă aceştia au murit înainte sau după ce a dispărut bărbatul şi dacă, în cazul Gabrielei Mitu, este vorba despre crimă sau sinucidere.

România, fruntaşă la scumpirea carburanţilor: Preţul benzinei a crescut cu 28% în 2010

România este fruntaşă în Uniunea Europeană, la scumpirea benzinei. Doar Grecia şi Suedia au reuşit să depăşească creşterea record a preţului carburanţilor cu care s-au confruntat românii. 

În anul care tocmai s-a încheiat, totalul scumpirilor a ridicat preţul benzinei cu 28%. Motorina s-a scumpit şi mai mult în 2010 şi a ajuns cu 34% mai scumpă faţă de 2009, scrie Financiarul. 

Anul acesta a început cu creşterea accizei la carburanţi, care a săltat preţurile atât la benzină, cât şi la motorină, cu aproape 6 bani pe litru.

Românii au restanţe la bănci de peste 16 miliarde lei

Volumul restanţelor acumulate de români la bănci a ajuns în noiembrie 2010 la un nivel dublu faţă de cel înregistrat la începutul anului trecut. Acesta a depăşit suma de 16 miliarde de lei, scrie Financiarul în ediţia de miercuri.

În topul restanţelor pentru creditele în lei conduc Bistriţa-Năsăud, Galaţi, Suceava, Botoşani şi Neamţ. Pentru cele în valută, fruntaşe sunt Ialomiţa, Arad şi Sălaj.

TOPUL ORAŞELOR CU RESTANŢE ÎN LEI LA BĂNCI
Bistriţa-Năsăud - 17,9%
Galaţi               -15,7%
Suceava           - 15,6%
Botoşani           - 15,6% 
Neamţ              - 14,5%

TOPUL ORAŞELOR CU RESTANŢE ÎN VALUTĂ LA BĂNCI

Ialomiţa  - 15,9%
Arad      - 8,6% 
Sălaj      - 8,5%

Si PSD vrea alianta cu PC si PNL...

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că mandatul pe care l-a primit la sfârşitul anului de la conducerea PSD este construcţia unei alianţe cu PNL pe termen mediu, de 6-8 ani. Liderul social-democrat a salutat intenţia formării unei alianţe PNL-PC şi a anunţat că aşteaptă ca liberalii şi conservatorii să îşi cristalizeze o ofertă de centru-dreapta, urmând ca cele trei partide să se întâlnească într-o formulă bipolară.

"Vreau nu doar un proiect comun al opoziţiei, ci o construcţie politică pe o perioadă de şase, şapte, opt ani, pentru ca românii să ştie că există un proiect de salvare a României, iar acest proiect va fi construit împreună de PSD şi PNL", a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă această alianţă PSD-PNL ar trebui înregistrată la tribunal, Ponta a răspuns: "Nu cred că va fi bine să tot anunţăm la presă, dar discuţiile cu PNL privesc orice formă necesară de colaborare, inclusiv o alianţă juridică, în care PNL şi PC vor reprezenta ideologia de centru-dreapta, iar PSD va reprezenta ideologia de centru-stânga".

Referitor la intenţia PNL şi PC de a forma o alianţă, Victor Ponta a spus că discuţiile dintre cele două partide sunt normale şi că el şi-a dorit această "clarificare" doctrinară din partea PC.

"Pasul următor este cristalizarea din partea PNL şi PC a unei oferte de centru-dreapta, după care ne întâlnim în această formulă bipolară, pentru a construi o platformă comună", a spus Ponta.

"Vrem să construim o platformă comună nu doar de opoziţie, nu mai vreau să folosesc termenul de opoziţie, pentru că ar părea că suntem împreună doar ca să ne opunem cuiva, să îl dăm jos pe Boc, să îl dăm jos pe Băsescu. Ideea noastră este să îl schimbăm pe Boc, să îl schimbăm pe preşedintele Băsescu şi să construim împreună, pe acest sistem bipolar, cu PSD reprezentând centrul stânga, iar PNL şi PC centrul dreapta, o platformă pentru următoarea perioadă", a mai declarat Victor Ponta.

Membrii Biroului Politic Central al PNL şi cei ai Biroului Executiv al PC au aprobat, miercuri, propunerea lui Crin Antonescu privind încheierea unei alianţe politice între cele două formaţiuni politice. Aceasta ar urma să se numească Alianţa de Centru-Dreapta, iar decizia finală privind constituirea ei urmează să fie luată pe 10 ianuarie, după întrunirea Delegaţiei Permanente a PNL.

PNL+PC=ALIANTA

Membrii Biroului Politic Central al PNL au aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, propunerea preşedintelui Crin Antonescu privind încheierea unei alianţe politice cu Partidul Conservator. Aceasta ar urma să se numească Alianţa de Centru-Dreapta (ACD) şi se va putea înfiinţa numai după obţinerea acordului Delegaţiei Permanente a PNL. Propunerea a fost aprobată şi de către conservatori, în cadrul şedinţei Biroului Executiv al PC de miercuri.

"Începem anul printr-un act politic important, printr-un pas către construirea unei alternative de putere. Azi (n.r. 5 ianuarie), Biroul Politic Central al PNL a votat în unanimitate - un vot consultativ, pentru că nu are putere de decizie deocamdată - constituirea Alianţei de Centru-Dreapta - aşa se va numi - între PNL şi PC", a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Propunerea Biroului Politic Central urmează să fie supusă aprobării Delegaţiei Permanente a PNL. Liderul liberal a anunţat că aceasta a fost convocată pentru luni, 10 ianuarie, ora 11:00. 

"Este o alianţă care se constituie înainte de toate pe baze programatice şi doctrinare", a mai precizat preşedintele PNL.

SUA. Un băiat de 10 ani şi-a împuşcat mama în cap

Crimă incredibilă în statul american Ohio. Un băiat de 10 ani este judecat pentru uciderea mamei sale. Potrivit poliţiştilor, copilul a mărturisit că şi-a împuşcat mortal mama pentru că l-a certat ca să aducă lemne pentru foc.

Deborah trăia cu fiul său de zece ani şi o fiică, mai mare cu cinci ani, într-o casă înconjurată de ferme. Familia părea liniştită iar vecinii aveau doar cuvinte de laudă despre Deborah.

Duminică seara, însă, în familie s-a iscat o discuţie aprinsă, după ce băiatul a refuzat să adune lemne de foc, cum îl rugase mama sa. Furios la culme, copilul a fugit să-şi ia arma primită cadou de Crăciun.

Femeia a fost găsită fără viaţă, ucisă de un singur glonţ în frunte, după ce băiatul, speriat de ce făcuse, a alergat la vecini, după ajutor.

Băiatul a fost reţinut şi audiat, a doua zi, de un judecător. Avocatul l-a învăţat să se declare nevinovat, dar nimeni nu prea crede că a fost vorba doar de un accident. Localnicii nu-şi amintesc să se mai fi petrecut, în mijlocul lor nicio crimă, cu atât mai puţin una atât de înfiorătoare.

Supernovă, descoperită de o fetiţă de 10 ani

Cea mai tânără persoană din lume care a descoperit o supernovă este o fetiţă canadiană în vârstă de zece ani, anunţă Societatea regală de astronomie din Canada, citată de AFP.


Kathryn Aurora Gray, astronom amator ca şi tatăl ei, trăieşte la Fredericton, în provincia New Brunswick din estul Canadei. Ea lucra alături de părintele său şi analiza pe computer imagini ale unor galaxii îndepărtate captate cu ajutorul unui telescop.

Societatea de astronomie a precizat că fetiţa a raportat descoperirea unei supernove de magnitudinea 17 în galaxia UGC 3378, la 240 de milioane de ani lumină de Terra, în constelaţia Girafei.

Supernova reprezintă creşterea puternică a luminozităţii unei stele uriaşe, după explozia acesteia. Ea dă impresia că anunţă apariţia unei noi stele, însă, de fapt, marchează dispariţia violentă a unei stele.

Astfel, atunci când o stea masivă ajunge la sfârşitul vieţii ei, consumându-şi combustibilul, ea explodează provocând o uriaşă undă de şoc. Pentru o scurtă perioadă de timp steaua începe să strălucească foarte intens.

Acesta este un eveniment destul de rar, cea mai recentă supernovă a fost observată în galaxia noastră în urmă cu câteva secole, conform Societăţii regale de astronomie.


Astronomi amatori au confirmat rapid descoperirea făcută de Kathryn Gray: americanul Brian Tieman şi canadianul Jack Newton au comunicat apoi biroului central al Uniunii astronomice internaţionale şi au înregistrat-o sub numele de "supernova 2010lt".

marți, 4 ianuarie 2011

Vine eclipsa...

In dimineata zilei de marti, 4 ianuarie 2011, va avea loc o eclipsa partiala de Soare. Fenomenul se poate observa si din Romania, unde treisferturi din discul Soarelui va fi intunecat.
eclipsa partiala de soare 1Eclipsa de Soare poate fi observata in mai toata Europa, nordul Africii si chiar in India. In vestul continentului nostru, ziua de 4 ianuarie incepe cu Soarele eclipsat. Maximul eclipsei va avea loc undeva in nordul Suediei.
Eclipsa de Soare din 4 ianuarie 2011 esteprincipala eclipsa de Soare din Romania din perioada 2010-2026, fiind eclipsa cu cea mai mare magnitudine (0.753, Bucuresti), conform astro-info.ro.

Eclipsa debuteaza in jurul orei 9.03 in sud-vestul tarii, penumbra Lunii deplasandu-se spre nord-est. La ora 9.14 eclipsa a inceput in intreaga tara. Fenomenul avanseaza incet deasupra orizontul sud-estic.

Maximul se produce in jurul orei 10.30.  Magnitudinea eclipsei la maxim pe teritoriul Romaniei este cuprinsa intre 0.740 (74%) in sud si 0.79 (79%) in nord. Dupa momentul maximului, eclipsa isi continua cursul, Luna eliberand incet discul Soarelui.

Sfarsitul eclipsei se produce incepand cu ora 12.00 in vestul tarii,
 urmand ca la ora 12.16 penumbra Lunii sa paraseasca si Dobrogea.

Pentru a ne proteja ochii si vederea, trebuie sa observam fenomenul in conditii de siguranta, cu ajutorul filtrelor speciale sau prin metoda proiectiei. Totusi e nevoie de o conditie pentru a observa eclipsa: soarele sa nu fie acoperit de nori!
In 2011 vor mai avea loc si doua eclipse totale de Luna, pe 15 iunie si 10 decembrie 2011.

Vezi aici eclipsa de astazi - o animatie rapida care acopera intervalul 9 - 12,15!

Cercetatorii din Abu Dhabi se joaca de-a Dumnezeu, provocand ploi

Dintotdeauna omenirea a vrut sa stapaneasca fortele naturii. In multe parti ale lumii au inceput sa fie provocate ploi artificiale si dupa unele afirmatii si inundatii.
ploaieUn grup de cercetatori angajati ai seicului Emiratelor Arabe Unite a provocat anul trecut peste 50 de ploi artificiale in lunile iulie si august cand in zona nu ploua niciodata.


Proiectul a fost tinut secret pana acum si a costat peste 8 milioane de euro. S-a folosit un fascicol electronic pentru a ioniza atmosfera ceea ce a dus la crearea de nori artificiali.


Astfel de proiecte au fost derulate si in alte parti ale lumii, inclusiv in Romania unde exista un program national antigrindina, proiect care la baza a fost implementat pentru a inlatura norii de grindina, dar si pentru a provoca ploi artificiale.

Au ramas impreuna...

Indragostiti pana moartea i-a despartit. Un tanar si o tanara au decis sa paseasca in cealalta lume tinandu-se de mana in ultima clipa a vietii lor. A fost o dubla sinucidere, ei aruncandu-se de pe podul de la Cernavoda.
cernavoda 2Tragedia a avut loc luni in jurul orei 15. Cei doi au fost vazuti dupa ce au coborat din masina pe care au parcat-o chiar pe pod.

S-au prins de mana si s-au aruncat in apele reci ale Dunarii. Nu se stie inca motivul care i-a impins spre acest gest.

A fost anuntat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea ai carui lucratori s-au deplasat de urgenta la fata locului.

Din apele Dunarii a fost scos numai trupul femeii, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o readuce la viata. Trupul partenerului ei nu a fost gasit si este putin probabil ca acesta sa mai traiasca.

Podul de la Cernavoda este locul ales de multe dintre persoanele care vor sa-si puna capat zilelor.

Un supervulcan din Italia ameninta toate formele de viata din Europa

A dormit 4.000 de ani. Acum a trimis 1.000 de unde sub forma de cutremure pe sub trotuarele din Napoli, care au facut sa cada aparatele de aer conditionat si ornamentele de pe case. Supervulcanul Campi Flegrei ameninta viata de pe continent.
Acum doua mii de ani, Vezuviul distrugea orasul Pompei, insa acesta este un mic copil pe langa Campi Flegrei, un supervulcan care se afla de cealalta parte a orasului Napoli din Italia.
zona supervulcan 1_b
O eruptie a supervulcanului ar putea sa duca si la crearea unui alt con Vezuviu, ceea ce ar fi de rau augur pentru viata din Europa, scrie dailymail.
Specialistii Institutului National de Geofizica si Vulcanologie din Italia au stabilit clar ca seria de 1.000 de cutremure nu a fost generata de muntele Vezuviu, ci de un supervulcan, unul dintre cei mai mari si mai periculosi din lume, un vulcan activ scufundat la patru mile sub suprafata pamantului. Cecetatorii l-au comparat cu un cos de pe spatele unui dragon.
temperaturi ridicate 1_b

La ultima eruptie a supervulcanului, acum 39.000 de ani, s-a creat forma de relief pe care o cunoastem astazi din zona orasului Napoli.
Daca o astfel de eruptie ar avea loc in prezent, aceasta parte a Italiei ar inceta sa mai existe, iar norii de cenusa ar ascunde soarele pentru multa vreme ceea ce ar duce la temperaturi foarte scazute. Aceasta ar insemna sfarsitul vietii in Marea Britanie, iar in Europa s-ar pierde treisferturi din plante, o parte din culturi si animalele, oamenii urmand a trai intr-o noua era intunecata, cu rascoale, foamete si iarna perpetua.
Oameni de stiinta din mai multe tari studiaza zona si au intentionat sa foreze in munte, insa primarul din Napoli si unii localnici au oprit proiectul avertizand ca un simplu foraj ar putea declansa o explozie  care ar putea distruge orasul.
In zona au fost montate camere video cu infrarosu si detectoare de gaz pentru a da de veste autoritatilor cand trebuie sa evacueze populatia.

2011: cat de tare va afecta criza zona euro?

A doua criza a datoriilor este pe cale sa loveasca Europa peste cateva luni, pietele fiind tot mai ingrijorate de valoarea mare a bondurilor pe care guvernele trebuie sa le vanda in 2011.
datoriiAnalistii economici sunt de parere ca sunt numai 20% sanse ca zona euro sa mai existe peste 10 ani. Daily Telegraph scrie ca institutiile de credit de pe batranul continent trebuie sa refinanteze in acest an 400 de miliarde de euro, la care se mai adauga peste 500 de miliarde ale guvernelor, plus alte sute de miliarde datorii bazate pe ipoteci care au ajuns la maturitate.

Si asa sunt create conditii nefavorabile pe pietele de credit din Europa, ceea ce se poate transforma in a doua criza a creditelor. Chiar daca guvernele au reusit sa incetineasca procesul, raman inca datorii de trilioane de dolari care trebuie refinantate sau vandute.

Analistii cred ca lumea se va grabi sa-si vanda activele asa cum s-a intamplat si in vara anului 2007, inainte de criza, iar bancile se pregatesc deja pentru ce e mai rau.

Criza care ameninta Europa se datoreaza faptului ca numai Spania si Italia trebuie sa refinanteze obligatiuni de mai mult de 400 de miliarde de euro in primavara. Zona euro s-ar putea prabusi pentru ca tarile membre nu vor fi capabile sa ia masurile dificile necesare pentru a-si face economiile competitive pe termen lung.

Economistul Nouriel Roubini este de parere ca zona euro trebuie sa-si rezolve problemele legate de datoriile suverane si ca riscul de haos creste semnificativ deoarece unii lideri europeni continua sa se imprumute, ceea ce va duce la instabilitate si in final la iesirea din zona euro a unor tari mai slabe.


Referitor la economia globala, Roubini spune ca tarile dezvoltate vor continua revenirea in forma de U, iar tarile emergente isi vor reveni intr-un mod mai accentuat, ceea ce va duce si la supraincalzire.

Si uite cum se duc...

Traim un paradox: nu avem drumuri ca lumea, dar avem multe masini si multi conducatori auto. Poate ca tocmai aceste sosele proaste, alaturi de teribilismul si lipsa de experienta a celor de la volan, sa constituie cauze majore ale carnagiilor de pe drumurile noastre.

Doar tarile baltice iau fata tarii noastre atunci cand vine vorba de soferi implicati în evenimente rutiere soldate cu morti. Lituanienii sunt cei cu cele mai multi morti pe drumurile publice, adica 839 la un milion de locuitori în 2008. Se tin aproape estonienii, cu 629 de decedati la milionul de oameni, si letonii, cu 610 morti la milionul de locuitori.

Romania vine pe un nedorit loc patru, cu 411 persoane la milionul de romani, care si-au pierdut viata pe soselele patriei. Media în UE este de 245 de decedati la milionul de europeni. Cei mai grijulii soferi si pietoni sunt în tarile mai civilizate ale Batranului continent. Olandezii au, dupa formula de mai sus, 148 de oameni care au lovit sau care au fost loviti mortal în 2008. Portughezii au 156, germanii 160, iar spaniolii 187 de decedati în accidente rutiere la milionul de locuitori.

Tendinta generala este de scadere a numarului de morti pe drumurile europene în toate tarile continentului.

Spre exemplu, Romania avea 488 de ucisi în 1999, pentru ca în 2004 sa ajunga la 441, iar în 2006 înregistra chiar 396 de accidentati mortal la milionul de oameni. Aspectul este îmbucurator. Acest lucru nu înseamna neaparat drumuri mai de Doamne ajuta, ci masini mai bune si mai sigure, o mai mare disciplina în trafic, actiuni de prevenire si de sanctionare din partea politistilor, poate si o schimbare de atitudine a conducatorilor auto, caci, pe de alta parte, soselele noastre sunt si mult-mult mai aglomerate fata de anii trecuti...

Si pe drumurile din Regiunea Vest (formata din judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara) se înregistreaza multe catastrofe rutiere. Cu 167 de persoane decedate la milionul de locuitori, în 2008, zona de vest a tarii se plaseaza pe primul loc în Romania.

Cele mai putine victime cazute pe sosele sunt înregistrate de statisticile europene în Regiunea Nord-Est (zona Iasului) cu 122 de decedati pe în dezastre rutiere la milionul de locuitori. Multi morti sunt înregistrati în cateva regiuni din Grecia, in Peloponez fiind înregistrate 251 de peroane care si-au pierdut viata.

Sunt însa si regiuni ale Europei mult mai sigure. La Berlin sunt doar 16 pesoane lovite mortal, iar la Bruxelles 33 de persoane decedate la milionul de locuitori. Iata cum se prezinta situatia mortilor pe sosele la milionul de locuitori la nivelul Romaniei, pe ultimii doi ani reflectati în statisticile europene:

Regiunea 2007 2008
Bucuresti-Ilfov 110 123
Centru 129 147
Nord-Est 114 122
Nord-Vest 121 126
Sud-Est 129 159
Sud-Muntenia 142 163
Sud-Vest Oltenia 128 141
Vest 180 167

luni, 3 ianuarie 2011

CxV Fm va invita la...

...CxV Party Winter in the Mixxxxxx cu colegi mei Radulescu Vicentiu si Cristi Trifu pana in data de 16 Decembrie,dar mai dati o tura si pe la noi pe Ziarul nostru online CxV.Oricum trebuie sa le  multumim celor de la CxV Fm,deoarece daca nu erau ei astazi noi nu ne mai aflam aici cu dumneavoastra.Va multumim CxV Fm !!!Si uite cum echipa noastra CxV se mareste:CxV Fm iar acum Ziarul CxV,sa speram ca totul va fi bine si ca o sa o tinem tot asa si noi si cei de la CxV Fm!!!

Şerban Huidu iese de la Terapie Intensivă, medicii au luat decizia să-l mute într-un salon

Veştile din Austria sunt din ce în ce mai bune pentru Şerban Huidu, vedeta de la Prima Tv şi Kiss FM, care a suferit un grav accident de schi la sfârşitul anului. Medicii au decis să-l scoată din secţia de Terapie Intensivă şi să-l multe într-un salon. Acest lucru înseamnă că vedeta de la Prima TV a trecut complet hopul.  Urmează recuperarea!
Reporterii Adevărul de Seară din Timişoara transmit că medicii austrieci au decis să-l scoată pe Şerban Huidu din secţia Terapie Intensivă a spitalului din Innsbruck, unde acesta a ajuns după un accident de schi. Acesta este ultimul pas pe care "cârcotaşul" îl face pentru recuperare după accident. Medicii austrieci au spus că sunt mulţmiţi de evoluţia stării lui. UPDATE, ORA 15.50 Medicul lui Huidu: „Urmează o perioadă foarte lungă de recuperare"
În ultimele 24 de ore starea pacientului s-a îmbunătăţit din nou. Medicii de la unitatea de terapie intensivă a Spitalului Universitar de Neurologie sunt, de asemenea, foarte mulţumiţi cu rezultatele examinărilor în curs de desfăşurare", a declarat Johannes Schwamberger, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Innsbruck.


click pe poză pentru galerie foto din spital

Prin urmare, profesorul care îl examinează pe Şerban Hudiu a decis să-l transfere pe „cârcotaş" de la unitarea de terapie intensivă la o secţie normală de la Neurologie. „De azi, Şerban Huidu va începe o fază foarte lungă de recuperare, care ar putea dura săptămâni sau chiar luni. Cele mai important lucru este odihna", a mai spus Johannes Schwamberger.

Asistentă din Banat pe post de translator
Reprezentanţii spitalului din Innsbruck au anunţat că acesta a fost ultima informaţie publică despre starea şi recuperarea lui Şerban Huidu, aceştia dorind să respecte viaţa privată a pacientului.

click pe poză pentru imagini cu Cristina Huidu, soţia lui Şerban

Soferii indisciplinati o patesc !?!

Cea mai mare amenda pe care o poate primi o persoana fizica este de 1.340 de lei, iar maximul pentru o persoana juridica va fi de 6.700 de lei.
sofer nervosOdata cu majorarea salariului mediu pe economie a crescut si punctul de amenda cu aproape 12%, de la 60 la 67 de lei.
Astfel, soferii care incalca regulile de circulatie vor trebui sa suporte rigorile legii: intre 134 si 201 lei vor fi amenzile pentru conducatorii auto depistati in trafic fara centura de siguranta si pentru cei prinsi vorbind la telefonul mobil in timp ce conduc.
Intre 268 si 335 de lei vor fi amenzile ce vor fi date celor care vor stationa fara motiv pe banda de urgenta a autostrazilor sau celor care vor depasi viteza maxima admisa cu 30 de km pe ora. Initial, amenda maxima in aceste cazuri era de cel mult 300 de lei.
Intre 402 si 536 lei vor fi amenzile aplicate soferilor care nu opresc la Stop sau depasesc cu 40 de km viteza maxima admisa (acestia vor pierde 6 sau 8 puncte). Anul trecut, limita maxima a amenzii era de 480 de lei.
Intre 603 si 1.340 de lei vor avea de platit amenda acei soferi care ii insulta pe alti conducatori auto in trafic, depasesc viteza legala cu peste 50 km la ora sau transporta copii sub 12 ani pe locurile din fata. In 2010, maximul amenzii era de 1.200 de lei.
Cea mai mare amenda, de 6.700 de lei, va fi data firmelor daca refuza sa comunice politiei numele angajatilor soferi care nu respecta regulile de circulatie.

Nici anul acesta...Vedem la anul...

Lipsa conditiilor tehnice, dar mai ales, lipsa fondurilor banesti necesare au determinat Guvernul sa amane din nou emiterea cartilor electronice de identitate.
Card de Identitate EuropeanaRomanii trebuiau sa aiba carti electronice de identitate inca din anul 2003, dar s-a amanat introducerea acestora pana in 2006, apoi pana in 2009, iar acum, cand trebuiau sa fie introduse pana la 1 ianuarie 2011, s-a amanat din nou, pe termen nedefinit.
Cauzele sunt mereu aceleasi: lipsa conditiilor tehnice si financiare si necesitatea elaborarii unei proceduri simplificate. Indeplinirea acestui obiectiv este conditionata de modernizarea Sistemului National Informatic de Evidenta a Populatiei.
Termenul prevazut pentru introducerea cartii electronice de identitate de 1 ianuarie 2011 a fost abrogat de Guvern la sfarsitul lui 2010, acesta hotarand ca asigurarea institutiilor publice cu echipamente si programe informatice specifice va fi realizata in termen de 18 luni de la data punerii in circulatie a cartii electronice de identitate in municipiile resedinta de judet, in 3 ani de la aceasta data in celelalte municipii si orase si in 4 ani de la aceasta data in comune

Arnold Schwarzenegger se lasa de politica...

In toate exista... fostul. Arnold Schwarzenegger, fostul Mr. Universe si Mr. Olympia, fostul Terminator din filme, este acum fostul guvernator de California. El i-a cedat biroul democratului Jerry Brown.
arnold-schwarzeneggerStar la Hollywood, cel supranumit "Stejarul austriac" a avut succes si in politica, reusind sa devina al 38-lea guvernator al Californiei in anul 2003. De atunci, increderea celor care l-au ales s-a erodat continuu, doar unul din cinci californieni mai avand incredere in el, conform unui recent sondaj.

A introdus legi de combatere a incalzirii globale, insa rezultatele economice n-au fost defel bune. Deficitul bugetar a ajuns, in California, la 28 miliarde de dolari, iar somajul se situeaza peste media nationala, fiind de 12,4 procente. Nu-i de mirare ca Arnold Schwarzenegger a fost catalogat drept al 11-lea cel mai prost guvernator american.    
Schwarzenegger, incotro? Se speculeaza ca fostul dur de pe ecran s-ar putea intoarce la cinematografie, dar e greu de crezut ca tipul de roluri care i-au adus faima i s-ar mai potrivi acum, la 63 de ani.

Altii vorbesc de o relansare in politica. Se zvonea ca ar putea candida la Senat, insa acest lucru s-a dovedit a fi fals. Ian Halperin, autorul biografiei neautorizate The Governator crede ca Schwarzenegger a pus ochii pe... Casa Alba si va incerca sa amendeze Constitutia pentru ca aceasta sa permita unei persoane nascute in alta tara sa candideze. Daca cineva poate face acest lucru, acela e Arnold Schwarzenegger, spunea el. Greu de crezut...

Cel mai probabil este ca fostul guvernator de California se va apuca de scris, pentru ca are multe de povestit celor din jur.

Domnu' Base,nu faceti economie !!!

Cand nu-i aglomeratie, foloseste autoturismul. Cand pe sosele se merge bara la bara, ia... elicopterul. Mii de romani n-au avut duminica sansa presedintelui Traian Basescu.
elicopter basescuPe DN1, in zona statiunilor de pe Valea Prahovei, a fost inghesuiala, ca la final de weekend. Si inca ce weekend, sambata - Anul Nou, duminica - 2 ianuarie. La pensiuni, in vile si hoteluri, peste tot a fost plin de Revelion.

A venit si clipa plecarii si soselele s-au aglomerat, asa ca s-a circulat cu viteza melcului. Politistii au iesit sa dirijeze circulatia. Prilej de nervi, de oboseala suplimentara.
Seful statului a sosit la Predeal de vineri, si a petrecut Revelionul la o vila de protocol, impreuna cu Emil Boc, Gheorghe Ialomitianu, Gabriel Oprea si Anghel Iordanescu.  
La intoarcere, Basescu a plecat de la Predeal cu un elicopter, care a aterizat pentru a-l prelua, impreuna cu sotia sa, Maria, chiar în apropierea DN1. Elicopterul a decolat în jurul orei 15. In urma lui au ramas coloane parca interminabile de masini. Din cauza aglomeratiei, duminica, traficul rutier de pe DN 1 a fost deviat de la Brasov catre Valea Prahovei pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti.